Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző – második képzési alkalom Ungváron

2019. november 25., 13:05 , 963. szám

Alig ért véget az első közös hétvége, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző résztvevői számára úgy látszik nincs megállás: helyt kellett állniuk a második képzési alkalmon is, melyre Ungváron került sor november 22–24. között.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székházában kezdődött a fiatalok tartalmas hétvégéje, ahol Brenzovics László, a KMKSZ elnöke fogadta őket. A kötetlen beszélgetés folyamán az elnök úr beszámolt politikai élményeiről, mesélt a KMKSZ megalapításáról, különböző megpróbáltatásokról, valamint elmondta a jövő iránt táplált reményeit Ukrajnával, Kárpátaljával és a kárpátaljai magyarsággal kapcsolatban. A képzés résztvevői aktív figyelemmel hallgatták, majd kérdéseikkel árasztották el az előadót.

Szombat délelőtt Buhajla József ungvári főkonzul fogadta a diákokat az ungvári főkonzulátuson, amelyet egy tárgyalástechnikai tréning követett Kis-Dörnyei Márton, a parlamenti és stratégiai államtitkárság főosztályvezetője, az MCC alumnusa vezetésével. A délutáni program keretein belül Bujdosó István, az Egán Ede-program főreferense számolt be a gazdasági program mikéntjeiről, számos statisztikával alátámasztva annak sikerességét. Ezt követően került sor a diákok által készített prezentációk előadására, melyre visszajelzést Kis-Dörnyei Márton, illetve Korim Balázs, a Tihanyi Alapítvány kuratóriumának tagja, a Magyar Telekom Nyrt. jogtanácsosa adott.

A képzés zárásaként vasárnap délelőtt Rezes József tartott előadást Fiatalon a közigazgatás útveszőjében címmel, ahol többek között szó esett az Ukrajnában és Kárpátalján is megalakulóban lévő kistérségekről, azok működéséről és eredményességéről is.

Simon Dávid,
a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző alumnusa