Rendelőátadás Kaszonyban

2019. december 17., 22:46 , 986. szám

Ünnepélyes keretek között került sor a felújított mezőkaszonyi családorvosi rendelő átadására december 17-én.

A település rendelője a lakosság egészségügyi ellátását biztosítja, amely jelenleg 2200 regisztrált főt jelent. Az öttagú kollektíva rendelkezésére álló létesítményben a meglévő 11-ből két helyiséget a mentőszolgálat csapata foglal el. A felújítás során megtörtént a nyílászárók, a tető, a csatornarendszer, a padló és az elektromos hálózat cseréje, új elektromos világítótestek felszerelése, a vízvezetékek részleges cseréje. Az elvégzett felújítások összköltsége 2 315 462 hrivnya.

A hivatalos megnyitón többek között tiszteletét tette Gyebnár István beregszászi magyar konzul, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány (KMF JA) elnöke, Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke, Petruska István, a járási közigazgatási hivatal elnöke, Vass Ilona, a KMF JA igazgatója, Hegyes Ruszlána, a Beregszászi Járási Családorvosi Hálózati Központ vezetője, Barta Szabolcs, a Kaszonyi kistérség polgármesterjelöltje, Szimcsera Szilvia, a KMKSZ Kaszonyi Alapszervezetének elnöke, Jánosi Angéla, a Kaszonyi Arany János Líceum igazgatója, Halina Malanka, a családorvosi rendelő vezetője, Pataki Gábor, a Gravis civil szervezet elnöke, valamint Tóth Sándor kivitelező-vállalkozó.

Gyebnár István konzul tolmácsolta Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzul jókívánságait, és örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy ezek után egy ilyen korszerű rendelő végezheti a község egészségügyi ellátását, valamint hogy Magyarország Kormánya is hozzájárulhatott a projekt megvalósításához.

„Örömömre szolgál, hogy egy ekkora közösség érdekeit szolgáló intézményt újíthattunk fel és adhattunk át a dolgozók és a helyiek számára” – mondta Brenzovics László. Beszédében aláhúzta a kistérségi választás fontosságát is, amely sorsdöntő lehet a település életében is.

A projekt Magyarország Kormánya támogatásával a Bethlen Alap és a KMF JA közreműködésével jöhetett létre.

ZsT