14 pontos előnnyel telel az élen a Sahtar

Labdarúgás

2019. december 18., 08:15 , 986. szám

Az ukrán országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is december közepén rendezték az utolsó őszi fordulót, mostantól több mint két hónapos pihenőt kap az elitliga 12 csapatos mezőnye.

Ami a hét végén lejátszott 18. fordulót illeti, a játéknapot a 2. helyen kezdő Zorja Luhanszk nem tudott közelebb kerülni a bajnokságban utcahosszal vezető Sahtar Donyeckhez, mivel vendéglátóként 2-1-es vereséget szenvedett a múlt héten a Bajnokok Ligája főtáblájától búcsúzó donyeckiektől.

Egy másik kupabúcsúzó, az egész idényben kritikán alul teljesítő Dinamo Kijev is összeszedte magát az utolsó bajnokira, és egygólos győzelmet csikart ki a Gyeszna Csernyihiv vendégeként. A fővárosiak védelméből ezúttal eltiltás miatt hiányzott a legutóbb kiállított Kádár Tamás.

Érdekesség, hogy a hat lejátszott találkozón négy vendéggyőzelem született.

Ami a góllövőlistát illeti, itt is nagy előnnyel, 15 góllal vezet a Sahtar brazil támadója, Junior Moraes, aki ebben a versengésben hat találattal előzi meg legközelebbi riválisát.

Eredmények: Zorja Luhanszk–Sahtar Donyeck 1-2, Gyeszna Csernyihiv–Dinamo Kijev 0-1, SZK Dnyipro–FK Olekszandrija 1-2, Vorszkla Poltava–Kárpáti Lviv 2-1, Olimpik Donyeck–FK Mariupol 1-2, FK Lviv–Kolosz Kovalivka 3-2.

A téli szünet előtt 50 ponttal áll az élen a Sahtar, második a Dinamo 36, harmadik a Zorja 34 ponttal.

(tamási)