Égő gyertya okozhatta egy kisgyermek halálát

2020. január 14., 12:42

Január 13-án este 21 óra körül tűz keletkezett egy lakóházban a Perecsenyi járásban. A rendőrség ügyeleti részlegét 21 óra 40 perckor értesítették arról, hogy Poroskő (Poroskovo) településen a tűzben életét vesztette egy kisgyermek.

A helyszínre kiérkezett operatív nyomozócsoport tagjai megállapították, hogy a ház, amelyben a tragédia történt, a falutól mintegy 400 méternyire a mezőn található. Az épületben sem gáz, sem villany, sem víz nem volt bevezetve. Hétfőn a 29 éves apa és a 17 éves anya elmentek otthonról, és hosszú időre magukra hagyták a két kiskorú gyermeküket, egy 2018-as születésűt és a nővérét. A kisgyermek ágya mellett égve hagytak egy gyertyát, amely valószínűleg rádőlt az ágyra és tüzet okozott. Az egyéves gyermek gyakorlatilag élve égett meg a kiságyában. Az idősebb kislány nem szenvedett égési sérüléseket. Tűzoltók nem vettek részt az oltásban.

Az ügyben a rendőrség bűnvádi eljárást indított a szülők ellen. A szociális szolgálatok munkatársaival vizsgálják a lakhatási körülményeket, és valószínűleg kezdeményezni fogják az élve maradt gyermek elvételét a családból.

(mukachevo.net/RV)