Ismét egy gázszámla lesz, hogy ne hergelődjön a lakosság – energetikai miniszter

2020. február 4., 10:57

A kormányilletékesek dolgoznak azon, hogy a földgázfogyasztók ismét egy befizetési számlát kapjanak a felhasználás és szállítás díjáról a jelenlegi kettő helyett, mert a mostani helyzet irritálja a lakosságot – jelentette be Olekszij Orzsel energetikei miniszter az ICTV hétfő esti politikai vitaműsorában.

A tárcavezető kifejtette, a földgáz fogyasztási és szállítási díjainak különválasztása nem változtat a végösszegen. A gáz ára nem nőtt annak következtében, hogy azt két számlán kell befizetni, mert a fogyasztási és szállítási díj együttesen teszi ki a januári tarifát – idézte a minisztert az unn.com.ua hírportál.

Orzsel elmondta, a két számlán feltüntetett összeg nem haladhatja meg az áru havi – a fogyasztás és szállítás – összköltségét. A változásokat a miniszter a piac fejlődésével indokolta. Hangsúlyozta, hogy a földgáz szállításáért azoknak is fizetniük kell, akiknek nincs fogyasztásuk, mert fenn kell tartani nagy gázellátási infrastruktúrát. Szerinte az egy befizetési számlához történő visszatérést azért szeretné a kormány, hogy a két összeg látványa ne irritálja a lakosságot.

 (vb/karpat.in.ua)