A vezérkarban utánaszámoltak az ellenséges tüzérségi támadásoknak

2020. február 20., 15:14

Ez év eleje óta az orosz megszálló erők 137 alkalommal vetettek be tüzérséget és nehéz aknavetőket – köztük a minszki megállapodások által tiltott kaliberű fegyvereket is – az Egyesített Erők állásai ellen Donyeck és Luhanszk megyékben, összesen 1350 lőszert használva fel – jelentette a zn.ua az Egyesített Erők Művelete Vezérkarának sajtóközpontja nyomán.

Kedden, február 18-án a megszállók egységei tüzérségi tűz fedezete mellett áttörést kíséreltek meg a Luhanszk megyei Zolote térségében. Az ellenség 151 és 122 mm-es ágyúkból, 120 és 82 mm-es aknavetőkből, valamint harckocsi-lövegekből nyitott tüzet az ukrán kormányerőkre.

A szakadár fegyveresek 459 tüzérségi és aknavető lövedéket lőttek ki az ukrán hadsereg 72. és 93. dandárjainak állásaira. Vagyis az idén általuk felhasznált tüzérségi lövedékek körülbelül egyharmadát a keddi támadás idején lőtték ki.

Az UNIAN hírügynökség szerdai jelentése szerint Andrij Zahorodnyuk hadügyminiszter újságíróknak kijelentette, több mint 25 ezer orosz katona tartózkodhat a Donyec-medencében.

(zn.ua/unian.ua/Kárpátalja)