Elindultak az angol és az ukrán tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégék

2020. február 26., 08:03 , 995. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2020-ban első alkalommal szervezett tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégéket angol és ukrán nyelvből.

A foglalkozások célja a megyei versenyekre, valamint a független tesztelésre (ZNO) való felkészítés.

Az alkalmakra a 9–11. osztályban tanulók jelentkezését vártuk, akik érdeklődnek az angol és az ukrán nyelv iránt, valamint fejleszteni kívánják a már meglévő nyelvtudásukat.

Jelentkezni elektronikus úton 2020. február 3-tól 2020. február 14-ig lehetett.

Ez idő alatt összesen 33 tanuló küldte be jelentkezését: 17 tanuló az ukrán, 16 pedig az angol nyelvi foglalkozásokra jelentkezett.

Kárpátalja 10 magyar tannyelvű intézményéből jelezték részvételi szándékukat a tanulók: Bátyúi Középiskola (1 tanuló), Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola (8), Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium (2), Huszti Magyar Tannyelvű Általános Iskola (1), II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézete (5), Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum (9), Péterfalvai Református Líceum (4), Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Magyar Tannyelvű Középiskola (1), Ungvári Magyar Tannyelvű Elemi Iskola és Drugeth Gimnázium (1), Verbőci Középiskola (1).

A foglalkozások tervezett időpontjai: 2020. február 21–23., 2020. március 6–8., 2020. március 13–15.

A tehetséggondozó hétvége megnyitóján jelen volt Váradi Natália, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója, valamint a hétvége szakmai felelősei. Váradi Natália köszöntőjében eredményes és nagyon produktív munkát kívánt. Elmondta, hogy az igazi határokat a XXI. században a nyelvi határok jelentik ezért minél előbb le kell bontani. A hétvégék helyszínét a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola biztosítja. A program ingyenes.

A tehetséggondozó hétvégék megvalósulását a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos közbenjárásával.

A programra való eljutást minden résztvevőnek önállóan kell megoldania.

GENIUS