Segítségnyújtás és közös összefogás Visken

2020. április 28., 17:32 , 1004. szám

Az elmúlt hét során a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Viski Alapszervezete is segítette a község egészségügyi dolgozóit védőeszközökkel, valamint a történelmi egyházak számára az alapszervezet egészségügyi és élelmiszercsomagot is biztosított, csatlakozva a Visk Jótékonysági Alapítvány kezdeményezéséhez.

A Viski Családorvosi Rendelő számára a KMKSZ Viski Alapszervezete átadta a KMKSZ és a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány jóvoltából megvásárolt egészségügyi védőeszközöket: 120 db egészségügyi maszkot, 15 db FFP3-as respirátort, 330 pár egészségügyi, egyszer használatos kesztyűt, 20 db védőruhát, 5 db védőszemüveget, 3 db 5 literes és 3 db 1 literes fertőtlenítőszert, valamint 2 doboz fertőtlenítőtablettát.

Az alapszervezet csatlakozott a Visk Jótékonysági Alapítvány által meghirdetett segélyakcióhoz is, melyhez 100 db C-vitaminnal járultak hozzá. Szabó Gabriella, a helyi alapszervezet elnöke elmondta: „A KMKSZ Viski Alapszervezete is aktív résztvevője kíván lenni a lakosság életének. A jelenlegi nehéz helyzetben szükségesnek tartjuk a közös összefogást annak érdekében, hogy segítsük településünk rászorulóit, így csatlakoztunk a Visk Jótékonysági Alapítvány kezdeményezéséhez. Ezenkívül felvettük a kapcsolatot a történelmi egyházakkal is, és felajánlottuk segítségünket. A református és a római katolikus egyház képviselői az ágyban fekvő rászorulók részére pelenkákat kértek, a görögkatolikus egyház pedig alapélelmiszerekből és gyógyszerekből álló egységcsomagot kért a rászorulók számára. Az ortodox egyház vezetői pedig megköszönve felajánlásunkat, későbbi lehetséges segítségnyújtásra számítanak” – fogalmazott az alapszervezeti elnök.

A viski alapszervezet a múlt hét folyamán adta át a római katolikus és református egyház számára a megvásárolt pelenkákat, valamint a görögkatolikus egyháznak az élelmiszer- és gyógyszercsomagokat.

Visk községben példamutató közös összefogással próbálnak védekezni a járvány idején a helyi szervezetek, segítve az egészségügyben dolgozók munkáját és az arra rászorulókat.

VE