Egykori Kárpáti-játékost választottak az év játékosának

Kézilabda

2020. május 6., 08:41 , 1005. szám

Olha Perederijt választották a 2019-es esztendő legjobb női kézilabdázójának Ukrajnában.

A szavazáson az ukrán válogatott játékosain és szakvezetőin kívül az élvonalbeli és másodosztályban szereplő klubok vezetőedzői vettek részt – összesen 42-en. Az első helyért 5 pont, a másodikért 3, míg a harmadik legjobb helyezésért 1 pont járt.

A francia Metzben játszó Perederij 98 összpontszámmal végzett az élen a tőle mindössze 5 ponttal elmaradó Viktorija Borscsenko előtt, aki 93 pontot gyűjtött. Az orosz Rosztov Donban kézilabdázó Borscsenko, Perederijhez hasonlóan, ugyancsak olyan együttesnek a tagja, amely érdekelt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A harmadik helyen is egy légiós, a román Valceában játszó Irina Hlibko végzett 76 ponttal.

Összesen 16 játékos kapott szavazatot, az Ungvári Kárpátiban védő Jelizaveta Voronyko 5 ponttal a 11., míg az ugyancsak ungvári Jana Hotra 4 ponttal a 12. helyen zárt.

A korábban a kárpátaljai együttessel 2 bajnoki címet szerzett nagydobronyi Balog Judit, a Békéscsaba és az ukrán válogatott hálóőre 2 ponttal a 13. helyet szerezte meg a rangsorban.

Egy mondatra visszatérve a győzteshez, Perederij 2012 óta válogatott, amikor először szerzett bajnoki címet az Ungvári Kárpátival.

A férfiaknál a Motor Zaporizzs­ja kiválósága, Zahar Gyenyiszov végzett az élen.

(jéel)