Módosult az Alkoss kedvedre! c. rajzpályázatra beérkező pályaművek beküldési határideje

2020. május 23., 09:08

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány idén is rajzpályázatot hirdet. Ha szeretsz rajzolni és szereted a nyári táborokat, akkor neked szól a felhívás. A 10–16 éves helyezettek meghívást kapnak a 2020-as évben 10. alkalommal megrendezésre kerülő Jankovics Mária Alkotótáborba. Emellett a pályázaton helyezést elért diákokat festőeszközökből összeállított ajándékcsomaggal jutalmazzuk. Minden pályázót kérünk, hogy maximum A3-as méretű, 42x30 cm-es munkákat küldjön be.

A pályázaton elemi, általános, középiskolás tanulók vehetnek részt. Kérjük, minden beküldött pályamunkánál tüntessétek fel a felkészítő tanár nevét.

Az alábbi témakörökből válogathattok, egy alkotó több témakörben is beküldheti az elkészült pályaműveit.

1. „II. Rákóczi Ferenc emlékére” – a 2019–2020-as év II. Rákóczi Ferenc előtt tisztelgő emlékév. Ebben a kategóriában a Rákóczi-családot és a Rákóczi szabadságharcot ábrázoló, valamint a II. Rákóczi Ferenccel kapcsolatos legendákat, szimbólumokat, történeteket feldolgozó alkotásokat várunk. A rajz hátoldalára írd le, hogyan kapcsolódik a munka az emlékévhez.

2. „Boldogító” – Ebben a témakörben olyan pályaművek érkezését várjuk, amelyekkel a boldogság érzését ábrázoljátok. Hogyan tudod ezt az érzést saját szavaiddal és színeiddel megfogalmazni és papírra vetni? Mi tesz boldoggá ? Esetleg próbáld meg rajzodon azt a pillanatot ábrázolni, amikor emlékeid szerint boldognak érezted magad.

3. „Nappal és éjszaka” – Olyan képzeletbeli tájak ábrázolását várjuk ebben a témakörben, ahol egy varázslatos táj nappali és éjszakai képe jelenik meg. Lehet, hogy éjszaka életre kelnek a fák és a növények, megváltozik a színük, vagy nappal nem látott élőlények bújnak elő éjszaka rejtekhelyükről. Készíthetsz egy rajzot úgy, hogy egy lapon ábrázolva nappali és éjszakai részre osztva a papírt, készíted el munkádat, de két külön lapon is elkészítheted a pályaművedet.

4. „Tapintható alkotás” – Ebben a témakörben olyan munkákat várunk, amelyeken különböző tapintású felületeket felhasználva hozol létre egy alkotást: érdes – géz, ragasztott gríz, smirglipapír; puha – filclap, vatta, bársony, szivacs; sima – műanyag, celofán stb. felhasználásával készítesz egy absztrakt, nonfiguratív alkotást vagy csendéletet gyümölcsök, növények és tárgyak felhasználásával. Egy pályaművön több mint kétfajta felület és anyag felhasználása ajánlott.

5. „4 évszak színei” – Ebben a témakörben olyan munkákat várunk, amelyeken egy lapot négy egyenlő részre osztva a négy évszakot ábrázoljátok. Az évszakokat leíró színes kompozíciókat úgy készítsétek el, hogy minden egyes évszak ábrázolásához egy kiválasztott, az évszakra jellemző színskálát használtok, például:

tél – kék, lila, szürke, fehér;

tavasz – rózsaszín, fehér, különböző zöldek;

nyár – különböző zöldek, sárga, világos kék;

ősz – sárga, narancssárga, barna, piros.

Készíthettek absztrakt kompozíciókat, de a rajzok lehetnek tájképek, szimbolikus portrék vagy logószerű tárgyak is, amelyek az évszakokra jellemzőek, és a kiválaszott színharmóniákkal és tónusaikkal lettek elkészítve.

Az alkotásokat postai és elektronikus úton, szkennelt formátumban a geniusja2019@gmail.com e-mail-címre várjuk. A pályázók az e-mail tárgyaként az Alkoss kedvedre! c. rajzpályázat kifejezést tüntessék fel.

Kérünk, hogy pályaműveidet maximum A3-as méretű, 42x30 cm-es méretben küldd be.

A munkákat a „GENIUS” Jótékonysági Alapítványhoz lehet eljuttatni 2020. május 25. 16:00 óráig.

A postai úton később érkező pályamunkák nem vesznek részt a versenyen.

Az eredményhirdetésre 2020. június 6-án kerül sor a IX. Kárpátaljai Tehetségnap keretein belül.

Címünk: „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, 90202 Beregszász, Kossuth tér 6. (108-as terem); tel.: + 380-31-41-4-29-68; e-mail: agora@kmf.uz.ua

A rajzokat kárpátaljai képzőművészekből álló zsűri bírálja el.

Kérjük, hogy az elkészült művek hátoldalán tüntessétek fel a következő személyes adatokat: név, születési dátum, a rajz választott témája, lakcím, tanintézmény, osztály, telefonszám, e-mail-cím.