Adományt kapott a Beregszászi Megyei Elmegyógyintézet

2020. május 29., 08:34 , 1009. szám

Tekintélyes mennyiségű adományban részesült május 28-án a Beregszászi Megyei Elmegyógyintézet. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által az intézmény dolgozói számára átadott 218 csomag tartós élelmiszereket, valamint higiéniai felszereléseket is tartalmaz. Emellett további 200 csomagot fognak kiosztani az intézmény gondozottjainak élelmezése céljából.

Az átadáson jelen volt Gerevich János, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai kirendeltségének elnöke, aki hangsúlyozta, hogy ezzel a jótékonysági akcióval szeretnék megköszönni az egészségügyi szférában dolgozók kitartó munkáját és helytállását a jelenlegi nehéz helyzetben.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a megyei elmegyógyintézet már korábban is támogatásra szorult. Az ökumenikus segélyszervezet, a város vezetősége és a beregszászi magyar konzulátus közös munkájának köszönhetően most jelentős adományt tudtak biztosítani az egészségügyi intézmény dolgozói és betegei számára egyaránt.

Szilágyi Mátyás beregszászi magyar főkonzul beszédében kiemelte, hogy a mostani embert próbáló időszakban elsődleges a szomszédos térségek megsegítése és az egészségügyben dolgozók támogatása, hiszen egészségünk megőrzéséért harcolnak. Ezt követően köszönetét fejezte ki fáradhatatlan munkájukért, valamint további eredményes munkát és jó egészséget kívánt az intézmény minden dolgozója számára.

Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke nyilatkozatában elmondta, hogy a Beregszászi Megyei Elmegyógyintézet az újonnan bevezetett egészségügyi reformot követően az intézmény fenntartásához szükséges költségvetésnek mindössze csak egyharmadát kapta meg, így az alkalmazottainak egy részétől kénytelen volt megválni, majd őszinte háláját fejezte ki az olyan civil szervezetek felé, akik tudnak és akarnak is segíteni.

Almási Tetyana, az elmegyógy­intézet főorvosa köszönetet mondott az adományért, valamint kiemelte, hogy a segítség időben érkezett, hiszen az intézmény jelenleg igen nehéz helyzetben van. Emellett megtudhattuk azt is, hogy a betegek létszámát jelentősen csökkentették, így a jelenlegi gondozottak száma 200 fő.

Végezetül Gerevich János elmondta, hogy a napokban további 700 élelmiszercsomagot és higiéniai eszközöket fognak átadni a Beregszászi járás egészségügyi dolgozói – orvosok, ápolók, mentősök – számára.

K. K.