Play & Food – avagy a karantén sem lehet akadály

2020. június 9., 13:06 , 1010. szám

Oldalakon át lehetne sorolni a gyorséttermek negatívumait és pozitívumait, de abban sokan egyetértenek, hogy néha még a legkeményebb diétát tartó személy is megkíván egy ízletes hamburgert sült krumplival, egy zöldségekkel gazdagon telerakott gyrost vagy egy egzotikus dönert. A karantén ideje alatt sajnálatos módon az ezekhez hasonló ételek értékesítésével foglalkozó, gyorsételek árusítására szakosodó létesítmények (bódék, éttermek) nem mindegyike üzemelt, némelyek csak részlegesen, de most nem ezekről lesz szó, hanem éppen a karanténidő elején megnyitó, házhoz szállítással is felszerelkező Play & Food gyorsétteremről, amely Beregszászban nyitotta meg kapuit.

Hetilapunk tudósítójának Hudoján Sándor tulajdonos és Szerletics Miklós társvezető számolt be a kezdetekről, a jelenről és a jövőbeli tervekről.

Elmondásuk szerint a Play & Foodnak helyet adó épület második emelete eleve szállodának készült, de a Munkácsi úton található épület végül más végzetet kapott: fiatalok számára lett kialakítva. Mindezt a tapasztalataikra és a külföldön látottakra alapozva, mert meg kell mondani, hogy Beregszászban nincs túl sok olyan létesítmény, amelynek fő célközönsége a tizen-huszon-harmincas éveikben lévő fiatalok lennének. Amíg a kávézók és éttermek egymást érik a központon, addig fiatalos kinézetű, barátságos légkörrel rendelkező gyorséttermekkel nincs túlságosan telezsúfolva a korzó.

„Először csak egy kis bódéra gondoltam – emlékszik vissza első gondolataira Sándor –, de végül egy kicsit nagyobbra sikerült.” A koronavírus-járvány így is késleltette és egy kicsit meg is fordította a nyitás mikéntjét, hisz a házhoz szállítás menüpont eredetileg csak a biznisz beindulása után szerepelt volna a szolgáltatások között, de a vezetőség és a személyzet is profin alkalmazkodott az effajta munkakezdéshez.

A beszélgetés folyamán azt is megtudtuk, hogy kizárólagosan saját termékeket használnak fel az ízletes ételek elkészítésekor. A jelenlegi menü mellett továbbá terveznek steakkínálattal és reggeli menüvel is kedveskedni a hozzájuk betérőknek.

A tervek szerint kisebb-nagyobb baráti és/vagy családi összejövetelekre is sor kerülhet majd a közeljövőben, hisz a hely nem csupán finom ételeket, hanem minőségi szórakozást is biztosít a helyiségben található csocsó, léghokipálya, illetve minimozi által. Továbbá tervben van játékkonzolok és darts telepítése is, sőt, a focirajongók is örülhetnek, hisz meccsnézésre is lehetőségük lesz a foci szerelmeseinek, de egy-egy gyerekszülinap lebonyolítására is tökéletesen alkalmas a helyiség.

 „Ez egy nagyon jó időszak a különböző visszajelzésekre, hisz még nincs annyira nagy sürgés-forgás, mintha teljesen nyitva lennénk. Igyekszünk ezt az időt a fejlődésre és a fejlesztésekre használni” – húzta alá Szerletics Miklós társvezető.

Végezetül jó hírként közölték, hogy remélhetőleg nemsokára kinyithat a hátsó teraszos rész, továbbá hasonló egység létrehozása van folyamatban Nagyberegen is.

Szerkesztőségünk nagy rajongója az innen rendelhető ételeknek, keressék Önök is bátran őket, ha arra járnak, vagy hívják őket a Facebook-oldalukon megtalálható telefonszámon. Jó étvágyat!

SD