Az egyes régiókra vonatkozó karantén-szigorítások rendjéről dönt az Egészségügyi Minisztérium

2020. június 16., 09:34

A karanténról szóló kormányrendelet olyan módosítását készíti elő az Egészségügyi Minisztérium, amely megszabja, hogy az egyes megyék milyen feltételek megléte esetén szigoríthatják a karantén-korlátozásokat – jelentette be Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter hétfőn a koronavírus-járvány megfékezésével kapcsolatban Volodimir Zelenszkij elnök irányításával tartott hagyományos heti tanácskozáson.

Az Elnöki Hivatal honlapján megjelent tájékoztatás szerint Sztepanov bejelentette, hogy módosítani fogják a karantén bevezetéséről szóló kormányrendeletben rögzített intézkedések foganatosításának feltételeit. A változtatások előírják majd, milyen feltételek megléte esetén szigoríthatnak az egyes megyék bizonyos karantén-korlátozásokon – mondta, hozzátéve, hogy erre a járványhelyzet romlása esetén lesz szükség.

A tanácskozáson Zelenszkij megbízta Vladiszlav Kriklij infrastrukturális minisztert olyan villanyvonatok beszerzésével, amelyeknek jó a légkondícionálása és szellőzése, hogy csökkenteni lehessen az utasok fertőződésének kockázatát.

(vb/karpat.in.ua)