A letesztelt lembergiek 12%-ánál fedeztek fel Covid–19-antitesteket

2020. július 9., 15:15

embergben (Lviv) több mint 11 ezren estek át IFA-vizsgálaton – jelentette a városi tanács sajtószolgálata nyomán a korrespondent.net.

Volodimir Zub, a polgármesteri hivatal egészségügyi főosztályának vezetője elmondta, összességében 11 019 embert teszteltek, köztük 6413 egészségügyi dolgozót, 1535 beteget, 3071 fertőzöttel érintkező személyt. Az IFA-teszt 1312 személy esetében lett pozitív. Közülük 485-nél fedezték fel az M immunglobulinokat, amelyek a betegség akut fázisát jelezhetik, a többiekben a G immunglobulinokat mutatták ki, amelyek egy korábbi betegségről is tanúskodhatnak. Azokkal, akikben felfedezték az M immunglobulinokat, kötelezően elvégeztették a PCR-tesztet is – derül ki a tájékoztatásból.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy Lemberg kórházaiban 95%-os a telítettség. Az elmúlt hét folyamán a koronavírus-fertőzés kimutatására elvégzett, pozitív PCR-tesztek számának stabilizálódása volt megfigyelhető a városban.

Eközben július 8-án szülők egy csoportja demonstrált a városi tanács épületénél. A résztvevők az ellen tiltakoztak, hogy a városban az óvodák kivételével gyakorlatilag minden intézmény működik.

(korrespondent.net/Kárpátalja)