Lövöldözés Ungváron

2020. július 9., 10:05

Kedden este lövöldöztek Ungvár és Minaj határában. A Verhovinszka Rada étterem közelében baseballütőkkel megrongáltak egy német rendszámú BMW 5 típusú gépkocsit.

Az előzetes információ szerint két társaság szórakozott az említett vendéglátó egységben, és konfliktus alakult ki közöttük. Ezután kerültek elő a baseballütők, majd az egyik férfi rálőtt két másikra. A rendőrség közleménye szerint valószínűleg adósság áll a konfliktus hátterében. Egy ungvári lakos tartozik egy másik, 39 éves ungvári lakosnak, aki a vita közben Peugeot márkájú autójából elővett egy baseballütőt, és megrongálta a BMW-t, amelyen az adós érkezett egy társával. A 32 és 37 éves férfiak válaszul ugyancsak baseballütővel megpróbáltak kárt okozni neki, mire az gumilövedékes fegyverrel rájuk lőtt.

A gumilövedékek megsebesítették a két férfit, őket kórházba szállították. A támadót, aki elmenekült a helyszínről, azonosították, őt még keresi a rendőrség. A két baseballütőt és a lövedékeket lefoglalták, a gépkocsikat a rendőrség büntetőparkolójában helyezték el.

(0312.ua/RV)