Rendkívüli ülést hívott össze a parlament házelnöke

2020. július 11., 15:33

Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke a parlament rendkívüli ülését július 13-ára, hétfőre hívta össze – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

„Az elnöknek a Legfelső Tanács rendkívüli plenáris ülésének összehívására vonatkozó elvárásával kapcsolatban […] 1. Összehívni a […] rendkívüli plenáris ülést 2020. július 13-án 14:00 órára” – olvasható egyebek mellett a parlament weboldalán megjelent dokumentumban.

A házelnök rendelkezése értelmében 13 kérdés szerepelne a soron kívüli ülés napirendjén, többek között tárgyalnának a képviselők a villamosenergia-piacról, a költségvetési törvény módosításáról, a szociális ellátást érintő jogszabályokról, a helyhatósági választások kiírásáról, az állami mezőgazdasági vállalatok, intézmények dolgozóinak földrészleghez jutásáról, A teljes általános középfokú oktatásról szóló törvény módosításáról stb.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, korábban a képviselők aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy július 14-ére hívják össze a törvényhozás rendkívüli ülését.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)