Szabadtéri, online és csökkentett létszámú beltéri programokkal készülnek a 11. Kolozsvári Magyar Napokra

2020. július 29., 08:52 , 1017. szám

Szabadtéri, online és csökkentett létszámú beltéri programokkal készülnek a 11. Kolozsvári Magyar Napokra. A rendezvény idén a helyi kulturális értékekre összpontosítva, rövidített programmal augusztus 19. és 21. között, a járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával zajlik – közölték a szervezők.

A Kárpát-medencei magyarság egyik kiemelt találkozójává és a kolozsvári magyarság ünnepévé fejlődött Kolozsvári Magyar Napok az elmúlt évek során szervezettségből és rendezettségből folyamatosan példát mutatott – írták a szervezők a közleményben, ezért továbbra is bízva a résztvevők felelősségteljes magatartásában úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány ellenére is megszervezik a kulturális programsorozatot. Mint hozzátették, mivel a járványhelyzet Romániában súlyosbodni látszik, a szervezőcsapat alternatív forgatókönyveket is kidolgozott.

Idén elmaradnak a tömegrendezvények, helyettük a kisebb csoportos találkozások kerülnek előtérbe, amelyek a jelenlegi szabályok szerint 500 fő részvételével tarthatók meg, de a részvételt szigorú feltételekhez kötik.

A rendezvénysorozat egyik különlegessége egy online közvetítéssorozat, amely a három nap során folyamatosan elérhető, így azok otthonaiba is becsempészi a Kolozsvári Magyar Napok különleges hangulatát, akik a korlátozások miatt nem tudnak személyesen részt venni a programokon.

(MTI/Kárpátalja)