Nyilatkozott a felsőoktatási tanévkezdésről a szakminiszter

2020. augusztus 5., 18:22

A felsőbb évfolyamos hallgatók számára szeptember 1-jétől veszi kezdetét a képzési folyamat a felsőoktatási intézményekben, míg az alapképzés első évfolyamos hallgatóinak és a mesterképzéseken szeptember 15-től indul a tanév. Ezt Szerhij Skarlet megbízott oktatási és tudományos miniszter jelentette be az ukrán felsőoktatási intézmények rektori szövetségének ülésén, amelyről a korrespondent.net számolt be.

A tárcavezető ugyanakkor jelezte, a szeptember 1-jei és a szeptember 15-i kezdési javaslat, a felsőoktatási intézmények szabadon dönthetnek a tanévkezdés dátumáról. 

Közölte azt is, az oktatási folyamat a Technogén, Környezetvédelmi és Vészhelyzeti Állami Bizottság határozata alapján veszi kezdetét abból kiindulva, hogy az ország négy övezetre van osztva: zöld, sárga, narancssárga és vörös.

A kormány döntése értelmében az oktatási folyamat nem kezdődhet el a vörös övezethez tartozó régiók felsőoktatási intézményeiben.

Korábban jelentették, a középiskolák is csak a vörös övezetekben maradnak zárva, a többiek számára szeptember 1-jén elkezdődik a tanév.

(korrespondent.net/Kárpátalja)