Minőség és egyediség – kitárta kapuit a Praktik borospince és étterem

2020. augusztus 7., 17:12 , 1019. szám

A borospincék a bor tárolására, érlelésére és kezelésére szolgáló építmények, tehát egyidejűleg hármas feladatot látnak el. Ifj. Rácz Sándornak, a kapuit augusztus 6-án megnyitó Praktik borospince és étterem tulajdonosának az ötlött eszébe, miért ne rendelkezhetne egyéb tulajdonságokkal is egy beregszászi szuterén.

A fiatal tulaj nyitóbeszédében elmondta, hogy meglátása szerint Kárpátalján, azon belül a Beregszászi járásban élők megélhetés szempontjából két nagyobb szektorra számíthatnak: a mezőgazdaságra és a turizmusra. A 2006-ban szállodát alapító szülők jó példát mutattak az ifjú vállalkozónak, aki immár vezető beosztásban igazgatja a borospince ügyes-bajos dolgait. A mára megvalósult és kivitelezett tervek mellett lehetőség szerint szeretnének még egy tágasabb éttermet is működtetni az épületegyüttes területén, amely bőven elegendő egy nagyobb létszámú esküvő megrendezésére is.

Az étlapot úgy állították össze, hogy még a legínyencebb helyi lakosok, belföldi vagy akár külföldi turisták is megtalálják a fogukra valót.

A beruházás nagy része önerőből indult el a megvalósítás útján, de nem jöhetett volna létre az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Program és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által pozitív elbírálásban részesített nyertes pályázatok nélkül.

Ifj. Rácz Sándor elmondása szerint a turizmus virágzása érdekében elengedhetetlen Beregszász város folyamatos fejlődése is, amely olyan pozitív változásokon ment keresztül az elmúlt évek során, amilyenre korábban még nem volt példa.

„Egyetértéssel a kicsik is naggyá lesznek, széthúzástól a legnagyobbak is elenyésznek” – zárta köszöntőjét a hangulatos pinceétterem tulajdonosa.

A hivatalos megnyitót követően a meghívott vendégek belekóstolhattak a finomabbnál finomabb ételekbe, továbbá megízlelhették a borok és egyéb finomságok zamatos bukéját.

SD