Elindult a Nagy Nyári Határtalanul vetélkedő

2020. augusztus 14., 13:13 , 1020. szám

Külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának virtuális nyári vetélkedőjén, amelynek keretében a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak. A feladatokat összeköti az összetartozás üzenete.

Az államtitkárság második alkalommal hirdet online vetélkedőt a Határtalanul program keretében anyaországi és külhoni középiskolások számára, a tavasszal tartott első versenyen 75 ezer diák vett részt. A Nagy Nyári Határtalanul vetélkedő a www.hatartalanul.net oldalon bárki számára elérhető. Az elődöntő tesztjét 2020. augusztus 31-ig tölthetik ki a diákok.

A vetélkedőn osztályok vagy csapatok versenyeznek egymással. Az elődöntő keretében összesen 30 feladatot kell megoldaniuk a fiataloknak 25 perc alatt. A helyes válaszok száma és a teszt kitöltésére fordított idő alapján alakul ki az elődöntő sorrendje, melyből a legjobbak a döntőbe jutnak. A játékosok legjobb eredményeit régiónként értékeli a zsűri.

A döntő online formában kerül megrendezésre. A legjobb anyaországi és külhoni csapatok 300-300 ezer forint összértékű nyereményt vihetnek haza, amely tanulást segítő eszközöket is tartalmaz. Ezen kívül a száz legjobb kitöltő csapat Határtalanul ajándékcsomagban részesül.

A vetélkedő célja, hogy lehetőséget teremtsünk az anyaországi és külhoni fiatalok számára közös történelmünk és kultúránk mélyebb megismerésére, a nemzeti összetartozás érzésének erősítésére, valamint az egymás közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésére.

Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága