A kisgejőci oviba is eljutott a KMKSZ-adomány

2020. szeptember 2., 21:10 , 1023. szám

Szeptember 2-án a Kisgejőci Egry Ferenc Okatási-Neveléi Komplexum keretében működő Csengettyű Óvodai Csoport is újra fogadja a gyermekeket. A hosszas karantén utáni nyitáshoz szükséges eszközöket, maszkokat, gumikesztyűket, fertőtlenítő- és tisztítószereket tartalmazó csomaggal igyekezett segíteni az intézményt a KMKSZ. A magyar szövetség csomagját Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke, és Jávorszky Erika, a KMKSZ Kisgejőci Alapszervezetének alelnöke vitte el az óvodába, ahol átadták Bogáthy Eleonóra igazgatónak és az óvónőknek.

Bogáthy Eleonóra, a Kisgejőci Egry Ferenc Okatási-Neveléi Komplexum igazgatója hangsúlyozta: „Nagyon fontos, hogy a járványügyi előírások betartásához szükséges eszközökkel fel legyenek szerelve óvodánk dolgozói. E nélkül nem lehet eredményesen felvenni a küzdelmet a járvánnyal szemben. Az óvónők, a dadák és más óvodai dolgozók egész nap maszkban és kesztyűben vannak, el kellett távolítanunk a puha játékokat, valamint a szőnyeget is fel kellett vennünk a csoportszobából, ezzel is csökkentve a fertőzés lehetőségét.” Az igazgatónő elmondta, hogy egyelőre 15 gyermekkel indult újra az óvodai csoport, amely létszám később bővülhet.

Jávorszky Erika kiegészítette azzal, hogy az óvoda újranyitására Kisgejőcön a szülők tehermentesítése miatt volt leginkább szükség, de a gyerekek fejlődése szempontjából is fontos az óvodai közösség. A KMKSZ adományának örülnek, de talán a legfontosabb az intézmény számára a digitális lázmérő, hisz ebből csak eggyel rendelkeztek idáig, viszont két külön épületben működnek.

Balogh Lívia elmondta, hogy a KMKSZ igyekezett a jelenlegi nehéz helyzetben gyorsan segíteni, előbb az ugyancsak eszközhiánnyal küszködő egészségügyi intézményeknek, most pedig az újrainduló óvodáknak. Ma már látszik, hogy a KMKSZ gyűjtése során befolyt összegből egész Kárpátalja területén segíteni tudnak az ezt igénylő magyar óvodáknak.

dózsa