Rendőrök sérültek meg a Szvoboda kijevi irodájánál történt incidensben

2020. szeptember 3., 10:26

A rendőrség szeptember 2-án a késő esti órákban jelent meg a Szvoboda párt kijevi irodájánál eljárási cselekmények lefolytatása végett. Az összetűzésekben három rendőr megsérült – jelentette a korrespondent.net a fővárosi rendőrség kommunikációs osztályának tájékoztatása nyomán.

„A bűnüldözők és a társadalmi szervezet képviselői között konfliktus támadt, melynek során rendőrök sérültek meg. Helyben részesültek egészségügyi ellátásban” – áll a rendőrség közleményében.

Az ügyben eljárás indult, zajlik a helyszínelés, a rendőrség később minősíti az esetet, jelezték.

Oleh Tyahnyibok, a Szvoboda elnöke a Facebook közösségi oldalon azt írta, hogy a „rendőrség visszavonult”.

„Egy mindenkiért, mindenki egyért! Köszönet a támogatásért!” – írta közzétéve az örvendező társairól a pártirodánál készült fotót.

Tyahnyibok szerint a rendőrség célja Volodimir Nazarenkónak, a Kijevi Városi Tanács képviselőjének letartóztatása volt.

Az Ukrajinszka Pravda szerint Nazarenko közölte, a pártirodánál jelen voltak a Jobb Szektor, a Nemzeti Hadtest, a Centurija, a C14, a Kapituláció ellenes mozgalom és a Szokil szervezetek tagjai.

A korrespondent.net utal rá, hogy a rendőrség megjelenése összefüggésben lehet az ismeretlenek által a Harkiv megyei Ljubotin közelében a Hazafiak – Az Életért szervezet mikrobusza ellen elkövetett támadással.

(korrespondent.net/pravda.com.ua/Kárpátalja)