Dmitro Kuleba kárpátaljai látogatásra hívta meg Szijjártó Pétert

2020. szeptember 14., 11:30

Dmitro Kuleba külügyminiszter hétfőn telefonon beszélt magyar kollégájával, Szijjártó Péterrel, akit meghívott Kárpátaljára, felajánlva, hogy közösen tegyenek látogatást az ukrajnai megyében – adta hírül honlapján a tárca.

A tájékoztatás szerint az ukrán diplomácia vezetője meghívta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, szeptember 23-án látogasson Kárpátaljára, hogy megvitassák a politikai, gazdasági, kulturális-humanitárius területeken elért megállapodások megvalósítását érintő további lépéseket, és közös rendezvényeken vegyenek részt.

„Az Ukrajnában és Magyarországon a koronavírus terjedésével kapcsolatban a külföldiek beutazására vonatkozóan bevezetett korlátozások bizonyos terheket rónak minden állampolgárra, jogállásuktól függetlenül. Ennek tükrében a találkozónk világos jelzés lesz, hogy országaink készek késlekedés nélkül kölcsönösen elfogadható döntések keresésére” – mondta el Kuleba.

A miniszterek egyetértettek abban, hogy Kárpátalja szociális-gazdasági sikere Ukrajna és Magyarország kapcsolatainak közös sikertörténete lehet, s a két ország baráti viszonya fontos a közép-európai térség egésze számára.

A magyar miniszternek rendkívül sűrű a programja, ezen a héten pl. kárpátaljai látogatását megelőzően még Trump elnök meghívására Washingtonba érkezik.

(vb/karpat.in.ua)