Szinte minden párt növelte a támogatottságát a választások előtt

2020. október 11., 15:43

A szociológusok rámutatnak, három héttel a választások előtt gyakorlatilag minden párt javított az eredményein – írja az Ukrajinszka Pravda a Rejting Szociológiai Csoport minap ismertetett felmérése nyomán.

Az október 7-i állapot szerint a megyei tanácsi választásokon a pártok összesített megyénkénti eredményei alapján öt párt érné el az 5%-os képzeletbeli bejutási határt.

A megkérdezettek 17,2%-a kész támogatni a Nép Szolgája pártot azok körében, akik el szándékoznak menni szavazni október 25-én, s már tudják, hogy kire adják a voksukat. Az Ellenzéki Platform – Az Életért támogatottsága 12,6%-os, míg az Európai Szolidaritásé 11,7%. A Haza a voksok 7,5%-ára, A Jövőért párt a 7,2%-ára számíthat.

A további sorrend: Mi Vidékünk (4%), Oleh Ljasko Radikális Pártja (3,9)%, UDAR (3%), Sarij Pártja (2,6%), Szabadság (2,4%), Hang, Paljcsevszkij Győzelme, Erő és Becsület (egyaránt 1,6%), Javaslat (közel 1%).

A helyhatósági választásokon induló, a felmérésben szereplő többi párt támogatottsága összességében 22,2%.

A rangsorban összesen 77 párt szerepel, ezek döntő többsége helyi politikai képződmény, amelyek egy, legfeljebb néhány megyében indulnak a választásokon.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)