Az Egészségügyi Minisztérium nem zárja ki az orosz vakcina szállítását

2020. október 15., 11:14

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter kijelentette, fennáll a lehetősége, hogy a koronavírus elleni vakcinát Oroszországtól szerezzék be. A tárcavezető erről a Newsone tévécsatorna műsorában beszélt, amelyről a korrespondent.net számol be.

„Van egy arra vonatkozó nyilatkozatunk az oroszok részéről, miszerint elkészítették a vakcinát, de az Egészségügyi Minisztériumnak nincsenek igazolásai a nemzetközi szervezetektől a vakcina hatékonyságáról, arról, hogy az oltás minden szakaszon (az ellenőrzésén – a szerk.) túljutott és biztonságos” – jelezte a miniszter.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az oltóanyag beszerzése az Oroszországi Föderációtól csak akkor lehetséges, ha azt az Egészségügyi Világszervezet jóváhagyja.

Ily módon az Egészségügyi Minisztérium nem zárja ki, hogy a Covid–19 elleni vakcinát bármely gyártó országtól be lehet szerezni, amennyiben megerősítést nyer, hogy a gyógyszer sikeresen teljesítette a tesztelés minden szakaszát, és bizonyítva lesz a biztonságossága.

Korábban Olekszandr Kacsura, a Nép Szolgája párt parlamenti képviselője vetette fel az orosz Szputnik V. vakcina beszerzését.

(korrespondent.net/Kárpátalja)