Folytatódnak a magyarság ellen irányuló fenyegetések: „Eljövünk értetek!” (Frissítve)

2020. december 14., 13:07 , 1037. szám

Valaki vagy valakik nagyon unatkozhatnak Kárpátalján (vagy esetleg máshonnan érkeznek ezek a felbujtóemberek? – a szerk.), de az is szóba jöhet, hogy nem is a nemzetiségileg erősen túlfűtött Jobb Szektor tagjai állnak a kárpátaljai magyarokat érő fenyegető üzengetések mögött. Bármi és bárkik is álljanak ezen elítélendő és régiónkban negatív légkört teremtő gusztustalan események mögött, köszönjük, mi nem kérünk belőle.

December 14-re virradóra ismeretlenek a következő fenyegető üzenetet hagyták a kárpátaljai magyarság részére a Tiszapéterfalvai Községháza falán: „Kárpátalja Ukrajna! Eljövünk értetek! Jobb Szektor.”

A hír a Péterfalva Község Facebook-oldalon jelent meg. „Sajnos, az erőszak, a nacionalizmus nem egy távoli fogalom, amiről eddig csak a televízióban hallhattunk. Begyűrűzött térségünkbe is, amint a képen látható. December 14-re virradóra valaki vagy valakik a falra firkálva kifejezésre juttatták, mit gondolnak rólunk, magyarokról, illetve Kárpátalja nemzeti hovatartozásáról. Az Isten irgalmazzon nekünk, hogy békességben tudjunk továbbra is itt élni, testvéri szeretetben a többi nemzetiséggel, a Mindenható óvjon meg minket a további atrocitásoktól!” – olvashatjuk a bejegyzésben.

Oroszi József, a Tiszapéterfalvai kistérség polgármestere stábunknak elmondta: sajnálatos, hogy pár nappal a kistérség megalakulását követően máris ilyen atrocitás éri a helyi közösséget. Hozzátette: a település lakossága nem félelemben, hanem békességben, testvéri szeretetben szeretne továbbra is élni a településen.

A rendőrség az állampolgárok egyenlőségi jogainak megsértése ügyében indított eljárást, a tettesekre akár 3 év szabadságvesztés is várhat.

(facebook.com/VV/TV21 Ungvár/ZsT)