„Pontosan” búcsúzott az évtől a Minaj FC

Labdarúgás

2020. december 22., 08:39 , 1038. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a 13. forduló jelentette a 14 csapatos pontvadászat első körének, illetve az idei esztendőnek is az utolsó játéknapját.

A forduló meglepetését a Dinamo Kijev hazai pontvesztése jelentette a Kolosz Kovalivka ellen. A döntetlent hozó találkozón 9 sárga, illetve 2 piros lap is kiosztásra került.

A váratlan döntetlen ellenére is a fővárosiak telelhetnek majd a tabella élén, igaz, a címvédő Sahtar Donyeck egyetlen pontra megközelítette korábbi mestere, Mircea Lucescu csapatát.

A Sahtarnak a döntetlenspecialista Inhulec Petrovo otthonában lett volna jelenése, de a pálya használhatatlansága miatt a találkozót nem tudták megrendezni, így az eredményt 3-0-s gólaránnyal a donyeckiek javára ítélték oda.

A Minaj FC bravúrszámba menő 1-1-es döntetlent ért el az élmezőnyhöz tartozó Vorszkla Poltava vendégeként. Nurijev szerzett vezetést a vendégek számára a 14. percben, amit a házigazdák részéről Kravcsuk egalizált a második félidő közepén.

Eredmények: Vorszkla Poltava–Minaj FC 1-1, Dinamo Kijev–Kolosz Kovalivka 2-2, Inhulec Petrovo–Sahtar Donyeck 0-3 (technikai győzelem), Olimpik Donyeck–FK Lviv 1-1, Ruh Lviv–Dnyipro 4-1, Gyeszna Csernyihiv–FK Mariupol 2-0, FK Olekszandrija–Zorja Luhanszk 0-2.

A Dinamo Kijev 30 ponttal telel az élen a 29 ponttal második Sahtar előtt.

A Minaj FC 12 mérkőzésből szerzett 10 pontja a még bennmaradást érő 11. helyhez elég, de a kárpátaljai együttes mindössze egyetlen ponttal előzi meg a két lembergi alakulatot, illetve kettővel a 8 ponttal sereghajtó Dnyiprót.

A pontvadászat 2021. február 13-án folytatódik a 14. fordulóval, amelyben a minajiak hazai pályán látják vendégül kiesési rangadón az FK Lviv gárdáját.

(tamási)