Megkapja a működési támogatást az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztő Központ

2021. január 27., 19:29 , 1043. szám

Budapesten január 26-án, kedden aláírásra került az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány működési szerződése.

Az okmányt hagyományosan Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ), illetve az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány elnöke látta el kézjegyével.

Az aláírás kapcsán Brenzovics László elmondta:

– Őszintén örülök annak, hogy sikerült aláírni az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ együttműködési szerződését erre az évre. Alapítványunk rendkívül jelentős szerepet játszik Kárpátalja gazdasági életének a fellendítésében. Az utóbbi időben a figyelem kereszttüzébe került, részben az ellene tartó zaklatások, nyomozások, házkutatások okán, másrészt pedig tegnap fenyegetőlevelet is kaptunk. Azonban ez az aláírás azt jelenti, hogy mindezek ellenére tovább tudjuk folytatni a tevékenységünket ebben az évben is, és hamarosan befejezzük a mezőgazdasági és a vállalkozásfejlesztési pályázatoknak a kifizetését, illetve még a tavasz folyamán meghirdetjük az új pályázatokat – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait. Ez azt jelenti, a kárpátaljai vállalkozók továbbra is számíthatnak a támogatásra, a fejlesztésekre – hangsúlyozta a KMKSZ és az alapítvány elnöke, s megköszönte mind a magyar kormánynak a folyamatos támogatást, mind pedig az alapítvány igazgató asszonyának és a munkatársaknak azt, hogy ilyen nehéz körülmények között is végzik munkájukat. – Ez mindenképpen reményt ad a jövőt illetően – zárta gondolatait Brenzovics László.

Berki Marianna, az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ irodaigazgatója kifejtette: „Mint tudjuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) 2017 decemberében nyomozást indított az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvánnyal szemben szeparatizmus finanszírozásának gyanújával. A nyomozás azóta is tart, azonban mindezek ellenére az alapítvány továbbra is folytatja a közel 5 éve rendkívül sikeres Egán Ede-programot, és idén is számíthatunk pályázati kiírásokra.”

RV
Fotó: Archív