Tavaszi munkálatok Beregszászban

2021. április 13., 16:26 , 1053. szám

Ahogy beköszöntött a tavasz, és újjáéled a természet, úgy városunk közterületei is egyre csak szépülnek. Tavaszi munkálatok vették kezdetüket a Beregszászi kistérség közterületein a városvezetés szervezésében, illetve a helyi lakosok is hozzákezdtek környezetük rendbetételéhez.

Nem sokkal azután, hogy Beregszász utcáin elvégezték a tavaszi nagytakarítást, most hozzáláttak a balesetveszélyes fák kivágásához. Mivel ezen fák kivágása veszélyes, a város vezetősége vinnicjai alpinistákat kért fel a munkálatok elvégzésére. A vinnicjai Garant Esztejtsz Kft. szakemberei az elmúlt napokban a Kinizsi, a Sevcsenko és a Vérke-part menti utcákban dolgoztak. A tervek szerint körülbelül 60 köbméternyi fatömeg kerül kivágásra Beregszászban, ami összesen közel száz, balesetveszélyesnek minősített fát jelent.

Természetesen nemcsak Beregszász város területén vágják ki a beteg, veszélyesnek ítélt fákat, hanem a kistérség további településein is.

A városvezetés mellett a helyi lakosok is fontosnak tartják kistérségük tisztaságát. Éppen ezért a Facebook közösségi felületen létrehoztak egy Tiszta Beregszászért Mozgalom nevű csoportot. Ez idáig már több közös programot is megvalósítottak, hogy szebbé varázsolják településeink közterületeit.

Az öreg és veszélyes fák kivágása mellett fiatal facsemetéket is ültettek Beregszászban az elmúlt napokban. A The Greening Planet nevű szervezet jóvoltából a város, közel ezer fát kapott melyek közül eddig százat ültettek el Beregszász több utcájában is. Az ültetési munkálatokat a mozgalom résztvevői és utcabeli lakosok közösen végezték.

„A tavasz a nagytakarítások ideje, és nagyon örülök, hogy a kistérségi települések közül több faluban is nemcsak az önkormányzat munkatársai, hanem civilek is hozzájárultak a felgyülemlett szemét eltakarításához” – emelte ki Babják Zoltán polgármester, majd köszönetét fejezte ki mind­azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy városunk és kistérségünk is egyre szebb és tisztább legyen.

K. K.