Több használt autót vásárolunk, mint újat

2021. április 13., 10:29

Idén márciusban 34,8 ezer külföldről behozott használt gépkocsit jegyeztek be első alkalommal Ukrajnában, ami 87%-kal több, mintegy évvel korábban és 27%-kal múlja felül a 2021 februári adatot – jelentette az Ekonomicsna Pravda az Ukravtoprom nyomán.

„Az új gépkocsik márciusi regisztrációinak száma valamivel több mint 9 ezer egységet tett ki. Következésképpen a tavasz első hónapjában az elvámolt használt autók tették ki a személygépkocsik elsődleges piacának 79%-át” – derül ki az ukrajnai járműgyártók egyesületének tájékoztatójából.

Adataik szerint az elvámolt „second hand” autók között a Volkswagen (5,7 ezer darab) a legnépszerűbb márka. A második helyen a Fordot találjuk (3,2 ezer gépkocsi). A harmadik a Renault (2,9 ezer db.). A legjobb öt közé tartozik még a Skoda (2,8 ezer db.) és a Hyundai (2,4 ezer db.).

Idén az első negyedévben összesen 87,7 ezer külföldi használt autót regisztráltak Ukrajnában, ami 10%-kal több mint tavaly, és négyszer haladja meg az országban ugyanebben az időszakban regisztrált új autók számát” – tették hozzá az Ukravtopromnál.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)