Rangadót vesztett, és ismét kieső helyen a Minaj FC

Labdarúgás

2021. április 14., 08:47 , 1053. szám

A hét végén tovább folytatta meglehetősen rapszodikus szereplését a Minaj FC labdarúgócsapata. Az országos élvonalbeli bajnokságban a bennmaradásért küzdő kárpátaljai együttes az egyik legnagyobb riválisnak számító Ruh Lviv vendégeként szenvedett vereséget.

A minajiak a 66. percig tudták megőrizni a gól nélküli döntetlent, ám ekkor Kuharuk a lembergiek számára szerzett vezetést. A 83. percben aztán végleg eldőlt a 3 pont sorsa: ekkor Kondrakov büntetőből állította be a 2-0-s hazai győzelmet jelentő végeredményt.

Sovány vigaszt jelenthet, hogy az alsóházi riválisok közül az FK Lviv, az Olimpik Donyeck és az Inhulec is vereséget szenvedett.

Ami a bajnoki címért folytatott csatát illeti, a Dinamo Kijev egyre közelebb kerül a trónfosztáshoz. A Mircea Lucescu által irányított fővárosiak a Dnyipro ellen nyertek, és bár az ellenlábas Sahtar is győzni tudott, a fővárosiak előnye továbbra is 7 pontot tesz ki öt fordulóval a bajnokság vége előtt.

A 21. forduló eredményei: Ruh Lviv–Minaj FC 2-0, Mariupol–Sahtar Donyeck 0-3, Dinamo Kijev–Dnyipro 2-0, Gyeszna Csernyihiv–Olekszandrija 4-1, Vorszkla Poltava–FK Lviv 2-1, Zorja Luhanszk–Inhulec Petrove 2-0, Olimpik Donyeck–Kolosz Kovalivka 1-2.

A Dinamo kijev 52 ponttal vezeti a tabellát a 45 pontos Sahtar előtt.

Az alsóházban a kieső helyen álló, egyformán 15 pontos Minajt és FK Lvivet a vonal fölött álló Ruh előzi meg egyetlen ponttal.

A hét végén sorra kerülő 22. fordulóban a kárpátaljai együttes az európai kupaszereplésre hajtó Gyesznát látja vendégül.

(tamási)