Star Wars: The Bad Batch

Sorozatajánló

2021. május 30., 15:46 , 1058. szám

Nem minden klón hajtotta végre a 66-os parancsot, így tettek a 99-es osztag, a Bad Batch tagjai is. A Köztársaság pusztulása után nem akarnak mást, csak megtalálni helyüket a folyamatosan változó galaxisban. A klónok háborúja folytatásaként is emlegetett sorozat néhány ember szerint a már említett sorozat 8. évada, de ez a megnevezés csupán tréfa.

Május 4-én ünnepeltük a Star Wars világnapját, és ugyanezen a napon került fel a Disney+ kínálatába a Star Wars-univerzum legújabb darabja, a The Bad Batch. Senki sem számított rá, hogy egyszer egy ilyen alkotás fog elkészülni, ugyanis a jogokat gyakorló Disney az utóbbi időben nem sok figyelmet szentelt a rajongóknak, inkább a bevétel számolgatásával foglalatoskodtak. Hatalmas port kavart, mikor a felvásárlás után a cég elkaszálta a közkedvelt a The Clone Wars animációs sorozatot. George Lucas és Dave Filoni szerelemgyereke 2008-ban látta meg a napvilágot, 7 évadon és 133 részen keresztül örvendeztette a rajongókat. Stílusa miatt kezdetben sokan temették, mondván, a gyerekes mese helyett komolyabb témájú Star Wars-projektekkel kellene foglalkozni. A The Clone Wars gyorsan bebizonyította ennek ellenkezőjét, világszerte több millióan zárták szívükbe a sztorit és a karaktereket.

Aztán egyik pillanatról a másikra félbeszakadt, ami érthetően magával vonta a tömeges felháborodást. A szűnni nem akaró nyomásra a Disney 2020-ban felélesztette egy utolsó, záróévadra. Nem tették hiába, az éveken át tartó történet befejezése osztatlan sikert aratott. A vállalat elkezdett mérlegelni: ott volt a megosztó Rey-trilógia, szemben pedig a hőn szeretett Mandalorian és The Clone Wars. Idejét látták, hogy a pénz helyett a közönségre hallgassanak. Így született meg a rengeteg újdonság között a The Bad Batch is.

A The Bad Batch a The Clone Wars spin-offja, melyben az utolsó évadban megismert 99-es klónosztag sorsát követhetjük nyomon. Tagjai olyan „kedvező mutációkkal születtek”, melynek köszönhetően selejtek helyett szuperkatonákká váltak a Köztársaság szemében. Hunter, a vezér képes érzékelni a droidok elektro­mágneses jeleit. Crosshair kivételes látással büszkélkedhet, mely lehetővé teszi számára a rendkívül nagy távolságra lévő célpontok kiiktatását. Tech az ügyeletes zseni, nincs olyan csáva, amiből ne húzná ki barátait. Wrecker a hűséges izomkolosszus, aki a legreménytelenebb szituációkban is képes elsütni egy-egy sötétebb poént. Végül Echo, a frissen rekrutált kiborg. Fejlett képességeik mellett a külsejük és hangjuk is jelentősen módosult. Igazi eltűrt kívülállók a sablonos klónok tömegében, főleg a 66-os parancs után. A klónháborúknak vége, a jediket lemészárolták, a Birodalom uralma alá hajtja a galaxist. A kialakulóban lévő világrendben kis csapatunkat szívesen látnák Palpatine hadseregében, de ők ebből nem kérnek. Inkább zsoldosnak állnak, miközben egyaránt keresik a vakmerő küldetéseket és életcéljukat. Hogy merre fog vezetni útjuk, még nem tudjuk. Ennek ellenére biztosan viszontlátjuk az Uralkodót, Tarkint és Fennec Shandot. Ismerve Dave Filonit, nyakunkat tesszük rá, hogy csupán a fan service miatt Rex és Cody is felbukkan.

A Star Wars: The Bad Batch egy 70 perces premierrel indított a Star Wars-ünnepnapon. A sorozat minden pénteken új epizóddal bővül a Disney+-on, egyelőre sajnos csak angol nyelven.

Az animációs sorozat eddig megjelent epizódjai átlagosan 8,7-es értékelést kaptak az IMDb-n. Akik eddig nem hagytak ki semmilyen Star Wars-kánon vagy nem kánon tartalmat, azok számára kötelező, de melegen ajánlott minden Csillagok háborúját legalább egy kicsit is kedvelő számára. Jó szórakozást kívánok!

FS