Bach és Beethoven művei csendültek fel Beregszászban

2021. június 17., 15:43 , 1063. szám

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet szervezésében klasszikus zenei koncertre került sor Beregszászban június 15-én. Az eseményen Bach és Beethoven világklasszis zeneszerzők művei csendültek fel a Beregszászi Kodály Zoltán Művészeti Iskola diákjainak közreműködésével.

Az esemény megnyitóján Orosz Ildikó, a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet elnöke köszöntőjében elmondta: „A zene többszörös örömöt okoz számunkra, hiszen, aki meg tudja szólaltatni a hangszert, az örül annak, hogy sikerült. Ha ezt tökéletesíteni tudja, akkor abban kiteljesedik a lelke, s ha a hangszeren való játékával csodát művel, annak az is örül, aki hallgatja, így többszörös örömben lehet részünk.” Az elnök asszony hozzátette: sajnálatos módon az elmúlt év megfosztott bennünket a közösségi alkalmaktól, koncertektől, s most, hogy végre újra lehetőség nyílott ezekre az eseményekre, még jobban tudjuk élvezni azokat.

A köszöntést követően a művészeti iskola diákjai és tanárai ajándékoztak páratlan élményt a közönség számára zongorán, szaxofonon, fuvolán, hegedűn és klarinéton Johann Sebastian Bach, a barokk kor kiemelkedő német zeneszerzőjének műveiből, valamint a romantika úttörőjeként is emlegetett Ludwig van Beethoven csodálatos szerzeményeiből.

A rendezvény a Kreatív Európa program Zenehíd projektjének köszönhetően valósult meg.      

VE