Podoljak: Biden és Putyin találkozója tájékoztató jellegű volt

2021. június 17., 09:08

Oroszország és az Egyesült Államok elnökének találkozója nem vezetett nagyobb megállapodásokhoz és komoly döntésekhez a legfontosabb kérdésekben – véli Mihajlo Podoljak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója.

„Véleményem szerint a csúcstalálkozó inkább tájékoztató jellegű volt – jelentette ki Podoljak az Interfax–Ukrajina hírügynökségnek szerdán este.

Megjegyezte, hogy „Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatón tanúsított viselkedése azt mutatta, hogy az amerikai félnek teljes mértékben sikerült megvalósítania minden szándékát és átadni legfontosabb üzeneteit”.

Az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója úgy véli, hogy az orosz elnök ugyanakkor „kissé zavartnak és zavarodottnak tűnt, ami akár azt is jelezheti, hogy az Oroszországi Föderáció érdekei nem szerepeltek a tárgyalás napirendjén”.

Podoljak az elnökök közös nyilatkozatát a stratégiai stabilitásról az Egyesült Államok és Oroszország által az atomfegyverek ellenőrzéséről és az atomháború kockázatainak elhárításáról folytatott párbeszéd folytatásának tekinti.

„Valójában ez az államközi párbeszéd folytatása, amely a stratégiai támadófegyverek visszaszorításáról szóló szerződések aláírásának sokéves tapasztalatán alapul” – fogalmazott.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)