Bemutatták a Kárpátaljai márkacsaládot a Beregszászi Vásáron

2021. június 26., 13:30 , 1064. szám

A márkacsalád ünnepélyes bejelentésére a háromnapos Beregszászi Vásár második napján, június 26-án került sor.

A Kárpátaljai Fiatal Magyar Vállalkozók Szövetsége (KFMVSZ) és a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) nagy hangsúlyt fektet a minőségi helyi termékek támogatására. A szövetségek célja az érdekvédelem, hogy minden vállalkozónak lehetőséget tudjanak biztosítani az érvényesülése érdekében.

A KFMVSZ a marketingcsomag, a KMVSZ pedig a márkacsalád gazdája, amelynek logóját is bemutatták, s amely nem jöhetett volna létre a támogatók, valamint a Pulzus FM közreműködése nélkül.

A Kárpátaljai márka bevezetése egy több hónapon át zajló folyamat volt, melyben most jött el az ideje annak, hogy a szervezők bejelentsék a márkacsalád termékeinek egységes brand alatt történő piacra kerülését. A bejelentést a hét végén zajló Beregszászi Vásár 2021 elnevezésű programra időzítették, ahol egy kiemelt standon egyszerre voltak megtekinthetők és megvásárolhatók a márkacsalád termékei.

Beke Mihály András beregszászi első beosztott konzul a rendezvényen tartott beszédében felidézte: régiónkba érkezése után örömmel látta, hogy nagyon sok helyen kaphatók saját biotermékek. „Örültem, hogy nem spanyol paradicsomot, hanem beneit rakhatok az asztalomra” – emlékezett vissza a korábbi évekre a konzul. Elmondása szerint egy márkanév bevezetésének komoly gazdasági előnyei vannak, hiszen a vásárlásainkkal a helyi gazdákat tudjuk segíteni. „Egy ilyen márkajelzésnek nemzetpolitikai szempontból is hatalmas jelentősége van” – zárta szavait Beke Mihály András.

„Gyönyörű vidéken lakunk. Kárpátalja annyira szép, hogy ha letörsz egy ágat, leszúrod a földbe, akkor fa nő belőle” – kezdte ünnepi köszöntőjét Babják Zoltán polgármester, majd folytatva a megkezdett gondolatmenetet büszkeségét fejezte ki amiatt, hogy már sok száz éve egy ilyen adottságú földön élhetünk. A polgármester a kárpátaljai vállalkozókat hősökként méltatta, hisz a nehéz időkben is fenn tudták tartani vállalkozásaikat, ezzel is gazdagítva Kárpátalját és az újonnan megalakult kistérségeket. „Büszke vagyok rájuk, és mindenben támogatni fogom a munkájukat, hogy kistérségünk vállalkozói új márkákat és szolgáltatásokat is létre tudjanak hozni” – zárta szavait a polgármester.

Mester András, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség önkormányzati titkára gratulált a vállalkozóknak az elért sikerhez. „Saját márkanevünk létrehozása talán kis lépésnek tűnik, de hiszem, hogy nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mi is odakerüljünk azon vállalkozók közé, akik ellátják a környező üzleteket” – mondta. Ehhez az első lépés az, hogy egymástól vásároljuk meg a termékeket, a második pedig az, hogy minél többet termeljünk, hogy elérhető árakon tudjuk kínálni a bevizsgált és minősített termékeket.

„A KMVSZ 2018-ban döntött a márkajelzés létrehozásáról. A sikeres levédetést követően mindannyian együtt örültünk, hogy van egy magyar nyelvű, közös márkanevünk” – kezdte köszöntőjét Virág László, a KMVSZ elnöke. Elmondása szerint a márkajelzésért meg is kell dolgozni, és fenn kell tartani a termékek folyamatos jelenlétét a boltok polcain.

Huszár Péter, a KFMVSZ elnöke arról beszélt, hogy a helyi termékek értéke az elmúlt időszakban jelentősen felértékelődött, a pandémia időszakában mutatkozott meg a legjobban, hogy mennyire fontos az, hogy helyben elő tudjuk állítani és meg tudjuk vásárolni a mindennapi szükségletekhez elengedhetetlen portékákat. Hangsúlyozta, hogy aki helyi árut vásárol, az minőséget is vesz. „Fontos a már meglévő termékek minél magasabb szintű reklámozása is, hisz nem elég a tojást megtojni, kotkodálni is kell, hogy mindenki tudjon róla” – mondta tréfásan az elnök, majd beszámolt a marketingcsomag létrehozásáról, amellyel szeretnék támogatni a kárpátaljai termékek értékesítését és megerősítését, továbbá a Kárpátaljai márka építését. „Ám itt nem állunk meg, újabb és újabb termékeket fogunk bevezetni a márkacsaládba a jövőben” – húzta alá Huszár Péter.

Az ünnepélyes bejelentést követően a vendégek és a járókelők is megtekinthették a márkához tartozó jelenlegi termékeket.

SD