Zelenszkij jóváhagyta az adóamnesztiát

2021. július 17., 19:26

Volodimir Zelenszkij elnök aláírta az 1539-9 és az 1542-9 számú törvényeket, amelyek adóamnesztiát vezetnek be az ukrán polgárok számára. Az első törvény lehetővé teszi a polgároknak, hogy önként nyilatkozhassanak vagyonukról, a második mentesít a felelősség alól – jelentette a korrespondent.net az államfő sajtószolgálata nyomán.

„A dokumentum ösztönzőket teremt az adózás elől elrejtett jövedelmek kifehérítésére, és segíteni fog további forrásokat bevonni a gazdaságba – áll a közleményben.

Az ukránok 2021. szeptember 1-től 2022. szeptember 1-ig vallhatják be önként vagyonukat. A polgárok egyszeri vagyonnyilatkozatot nyújthatnak be arról a vagyonról, amely után nem fizették meg az adókat és illetékeket 2021. január 1-jéig.

A nyilatkozatban feltüntethetők a valutaértékek – kivéve a készpénzt –, az értékpapírok, az ingó és az ingatlan vagyontárgyak, többek között a befejezetlen építési objektumok, az ukrajnai és a külföldi jogi személyek tulajdonrészei. A bejelentett eszközök származását nem szükséges feltüntetni.

(korrespondent.net/Kárpátalja)