Ukrán álmok: jó egészség, jó fizetés, gyerekek

2021. augusztus 23., 08:35

Az ukránok 58%-a álmodik a jó egészségről, 41%-a a fizetések és a nyugdíjak emeléséről, 40%-a pedig az utódokról – derül ki a Rejting Szociológiai Csoport felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

A jó egészség népszerűbb a nők, mint a férfiak körében. A 25 évesnél idősebb nők 60%-a álmodik jó fizikai állapotról. A férfiak számára ez a törekvés csak 50 felett válik jelentőssé.

A rossz anyagi helyzetről beszámoló emberek számára a jövedelmük növelése fontosabb az egészségnél.

A gyerekekről és unokákról való álmodozás a 24 évesnél fiatalabbakon kívül minden korosztály számára egyaránt fontos. Nem nyert megerősítést az a sztereotípia, miszerint a gyermek születése fontosabb a nők, mint a férfiak számára: a férfiak ugyanúgy vágynak utódokra.

A megkérdezettek 16-17%-a nagy házra és utazásra vágyik. Ezek a vágyak gyakrabban jelentkeznek a nőknél.

Csupán az ukránok 10%-a akar karriert építeni. A legtöbben az ilyenek a 16–24 év közötti fiatal nők között vannak (45%), az azonos korú férfiak körében arányuk csupán 28%. A 16–24 éves férfiak 38%-a viszont a saját foglalkozására összpontosít.

A válaszadók 14%-a álmodik a boldog szerelemről, ami a férfiak számára fontosabb, mint a nőknek. Például 25–40 éves korban csupán a nők 14%-a gondol a szerelemre, míg a férfiak körében 22–24%.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)