Büntetőt hibázott és kikapott a Minaj FC

Labdarúgás

2021. augusztus 25., 08:52 , 1072. szám

A bajnokságban eddig még nyeretlen újonc Veresz Rivnéhez látogatott a hét végén a Minaj FC az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, így a kárpátaljai együttes szurkolói joggal reménykedhettek legalább az egyik pont megszerzésében.

Az első játékrész alapján erre esély is mutatkozott, hiszen többnyire a vendégek alakítottak ki helyzeteket a rivnei kapu előtt. A fordulás után sem változott sokat a helyzet, ezért is jött némileg váratlanul a 60. percben a hazaiak vezető találata: a Veresz gólját a szolyvai születésű Hegedűs Róbert szerezte, aki korábban a Minajban is játszott.

Nem sokkal később komoly egyenlítési esély adódott, hiszen kezezést követően büntetőhöz jutott a Minaj. A pár perccel korábban csereként pályára lépett Dmitro Bilonoh lövését azonban a kapus hárította, és mivel a találkozó végéig újabb gól már nem esett, a Veresz legyőzte a minajiakat. A meccs krónikájához tartozik, hogy a rivnei csapat tíz emberrel fejezte be a találkozót: a csereként pályára lépett Dahnovszkij durva szabálytalansága piros lapot ért a 90. percben.

A forduló rangadójának indult, aztán sima kijevi győzelem lett a vége a két, eddig még hibátlan együttes, a címvédő Dinamo Kijev és a Gyeszna Csernyihiv találkozójának. A négygólos fővárosi sikerből Bujalszkij két találattal vette ki a részét. Legalább ilyen könnyen nyert a legutóbb ezüstérmes Sahtar Donyeck Odesszában.

Az 5. forduló eredményei: Veresz Rivne–Minaj FC 1-0, Dinamo Kijev–Gyeszna Csernyihiv 4-0, Vorszkla Poltava–Metaliszt Harkiv 2-0, Dnyipro–Ruh Lviv 2-0, Csornomorec Odessza–Sahtar Donyeck 0-3, Mariupol–Zorja Luhanszk 3-4, Kolosz Kovalivka–Olekszandrija 0-1, FK Lviv–Inhulec Petrove 1-2.

A bajnokságban 13 ponttal első Dinamo Kijevet az egyformán 12 pontos Sahtar és Gyeszna követi a tabellán.

A 4 pontjával 11. Minaj FC a hét végén sorra kerülő 6. fordulóban azt a Sahtar Donyecket látja majd vendégül, amely hét közben a Bajnokok Ligájában play off visszavágót játszik a Monaco ellen.

(tamási)