Arahamija szerint az emberek nem akarnak miniszterek lenni

2021. szeptember 13., 20:16 , 1074. szám

David Arahamija, a kormányzó Nép Szolgája párt parlamenti frakciójának vezetője közölte, hogy új minisztert kívánnak kinevezni néhány tárca élére. Elmondása szerint már másfél hónapja tárgyalnak a potenciális miniszterjelöltekkel, de többen elutasítják a lehetőséget és maradnak az üzleti életben – írja az Ukrajinszki Novini.

A képviselő erről a Legfelső Tanács folyosóján beszélt az újságíróknak.

„A legtöbb normális ember, akit szeretnénk, nem hajlandó minisztériumba menni és maradnak az üzletnél. Azt mondják: nálam minden rendben, jó a hírnevem, az emberek bejelölnek a Facebookon, nem szidnak. Amint hivatalnokká leszek, reggel már, fogalmazzunk úgy, konkrétan rossz ember vagyok” – panaszolta el Arahamija.

Mint ismeretes, május 18-án a Legfelső Tanács menesztette tisztéből Volodimir Kriklij infrastrukturális minisztert, Ihor Petrasko gazdaságfejlesztési, kereskedelmi és mezőgazdasági minisztert, valamint Makszim Sztepanov egészségügyi minisztert. Július 16-án a Legfelső Tanács Arszen Avakov távozása után Denisz Monasztirszkijt nevezte ki a Belügyminisztérium élére.

A hírek szerint ősszel újabb miniszterek leváltását tervezi a hatalom.

(ukranews.com/Kárpátalja)