A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének 2022. évi terveiről

2021. október 15., 09:07 , 1080. szám

Az eddigi évekhez hasonlóan a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) október 14-én tartotta meg éves beszámolóját, valamint az Egyesület elnökségi tagjai a helyi összekötőkkel karöltve megvitatták a következő évi programtervezetet. Az eseménynek az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégium közösségi terme adott otthont.

Az rendezvény nemzeti imádságunk, a Himnusz közös el­éneklésével vette kezdetét, majd pedig Kajla Brigitta, a KMNE beregszászi irodavezetője köszöntötte a megjelenteket.

Marosi István görögkatolikus parochus, az eseménynek otthont adó Ortutay-szakkollégium vezetője köszöntőjében így fogalmazott: „Ha tervezünk, akkor hiszünk a jövőben.” Ezen gondolat jegyében Isten áldását kérte a programra, hogy minden tagcsalád igényeihez mérten kielégítő tervvel tudjanak készülni a 2022-es évre, emellett mindezen programokhoz erőt és Istenbe vetett állhatatos hitet kívánt mindenkinek.

Ezt követően Tarpai József, a KMNE elnöke tartotta meg éves beszámolóját, melyben részletesen bemutatta az idei évben megszervezett programokat, kirándulásokat, közösségépítő és családokat erősítő alkalmakat.

Az Egyesület elnökségi tagjai – felmérve a tagcsaládok igényeit – előre elkészítettek egy programtervezetet a 2022-es évre, melyet rövid kávészünetet követően a helyi összekötőkkel is megvitattak.

A délelőtt folyamán lezajlott rövid tanácskozás során a résztvevőknek sikerült elfogadniuk az elnökség által javasolt jövő évi programtervet. A 2022-es évi terv sokban hasonlít az ideire, mivel több program már hagyományosan kerül megrendezésre. Olyanok, mint például a házaspárok hétvégéje, kamaszprogram, apa-lánya, apa-fia és anya-fia, anya-lánya programok, lovastábor, valamint a Vadvölgyben szervezett táborok és szabadtéri, túrákkal egybekötött alkalmak. Ezek mellett rengeteg közösségépítő, összekovácsoló és csak egyszerűen a családok kikapcsolódását szolgáló programmal vár mindenkit szeretettel a KMNE szervező csapata.

Fontos megemlíteni azt, hogy a jövőre jubileumi, tizedik születésnapját ünneplő KMNE Kárpátalján az az egyesület, amely egy év leforgása alatt a legtöbb megszervezett programot tudja felmutatni. Működésük hatékony voltát jól mutatja az is, hogy egy év alatt körülbelül 100 új tagcsaláddal bővült az Egyesület.

Végezetül a rendezvény közös ebéd elfogyasztásával zárult.  

K. K.