Alsóházi rangadón ikszelt a Minaj FC

Labdarúgás

2021. október 27., 07:57 , 1081. szám

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában két nehéz helyzetben lévő csapat találkozott Lembergben a Ruh Lviv–Minaj FC találkozó keretében.

Ahmedzade révén a vendégek már az első játékrész 13. percében megszerezték a vezetést, amit a vendéglátók csak a 48. percben tudtak egalizálni. A második játékrész közepén Bilonoh ismét a kárpátaljai együttest juttatta előnyhöz, de Klimcsuk révén erre is volt válaszuk a lembergieknek.

Maradt a 2-2-es, tulajdonképpen egyik csapatnak sem igazán kedvező eredmény.

A Bajnokok Ligájában a Real Madridtól és a Barcelonától is vereséget szenvedett Sahtar Donyeck és Dinamo Kijev a Vorszkla és a Dnyipro ellen rehabilitálódott hazai pályán, így mindkét együttes tovább folytatja a harcot a bajnoki címért.

Eredmények: Ruh Lviv–Minaj FC 2-2, Dinamo Kijev–Dnyipro 2-0, Vorszkla Poltava Sahtar Donyeck 0-2, Gyeszna Csernyihiv–FK Olekszandrija 1-1, Metaliszt 1925 Harkiv–Inhulec Petrove 4-0, Veresz Rivne–Mariupol 2-0, Zorja Luhanszk–Kolosz Kovalivka 1-0.

A 32 ponttal listavezető Dinamo Kijevet 3 pont lemaradással a Sahtar követi.

A 8 pontjával 12. helyezett Minaj csak egyetlen egységgel előzi meg a kieső helyen álló 15.-et, és a hét végén sorra kerülő 13. fordulóban a Dnyipro otthonába látogat.               

(tamási)