Saját kapujukban okozott balesetet egy bódult kiskorú

2021. november 29., 18:55

A járőrök vasárnap éjjel 1 óra körül bejelentést kaptak egy Audi személygépkocsiról egy másik járőrkocsi személyzetétől.

Az autó vezetője a szemközti sávban haladva vészhelyzetet okozott az rendőröknek, majd gyorsítva továbbhajtott. Az eset Munkácson a Schönborn gróf utcában történt. Később egy másik járőrautó legénysége megtalálta a keresett autót egy magánház kerítésének ütközve. A kiskorú sofőr elismerte, hogy elvesztette uralmát a jármű felett és balesetet szenvedett. Az eset érdekessége, hogy a fiú már gyakorlatilag hazaért, és saját portájuk kerítésének ütközött.

A járőrök a vele folytatott beszélgetés során kábítószer-fogyasztás jeleit észlelték. A fiút egy egészségügyi intézményben vizsgálták meg. Mivel kiskorú, a szülők jelenlétében végezték el a vizsgálatot. A narkológus zárójelentése: pozitív. A járőrök jegyzőkönyvezték az esetet: vészhelyzet létrehozása, vezetés kábítószer hatása alatt, baleset okozása, a baleseti helyszín elhagyása, járművezetés olyan személy által, aki még nem jogosult arra.

(Facebook/RV)