Jótékonysági adventi vásár a Jánosi és Beregardói Református Gyülekezetben

2021. december 6., 13:15 , 1087. szám

Advent második vasárnapján két szomszédos református gyülekezetben tartottak jótékonysági adventi vásárt. A befolyt összeget a hirtelen bajba jutott emberek megsegítésére ajánlották fel.

Jánosiban a rendezvény kezdetén a gyülekezet meg­gyújtotta a templom kertjében felállított adventi koszorú második gyertyáját, majd Balázs Antal református lelkész kérésére elénekelték a 180. zsoltár első két versét. A vásárnak a parókia gyülekezeti terme adott otthont. Vorcsák-Jenei Viktória gyülekezeti tag lapunknak elmondta, hogy több évre visszanyúlik a vásár hagyománya, idén pedig a helyi gyorssegélyalapnak ajánlják fel az értékesített termékekből befolyt összeget, amely azon emberek megsegítését tűzte ki célul, akik hirtelen kerülnek bajba, vagy szenvednek nagyobb kárt, esetleg bármiféle tragédia éri őket. Az eladásra szánt kézművestermékeket javarészt a gyülekezeti tagok készítették egy közös alkalom során, ezenkívül az ifjúság is csatlakozott saját portékáival, több egyháztag pedig otthon segítette a vásáron árusított tárgyak gyarapítását.

Beregardóban az istentiszteletet követően az Oázis étterem biztosította a helyszínt a rendezvénynek. Balázs Antal lapunknak arról beszélt, hogy a beregardói gyülekezetben is hagyományosan, immáron 3. alkalommal rendezik meg az adventi vásárt, és a közösség minden korosztálya nagy aktivitással és kedvvel vesz benne részt. Hasonlóan a jánosi gyülekezethez, a tagok itt is közösen, illetve otthon készítették el az eladásra szánt kreatív kézművestermékeiket, amelyek között több adventi koszorú, kopogtató, karácsonyfadísz, különböző mézeskalácsok, bögrék stb. voltak kaphatók. „A vásárt fontos közösségépítő programnak tarjuk, ezenkívül egész évben igyekszünk olyan szabadabb alkalmakat is szervezni, ahol együtt tudnak lenni a gyülekezet tagjai, pl. istentisztelet utáni kávézásokat, szeretetvendégségeket szoktunk szervezni” – tájékoztatott a lelkész. A befolyt összeget itt is a gyorssegélyalap kapta.          

D. P.