A G7-országok ukrajnai nagykövetei megfogalmazták 2022-es várakozásaikat

2022. január 8., 15:07

A G7-országok nagykövetei Twitter-bejegyzésükben megnevezték azon reformokat, melyek elfogadását kritikusnak tartják Ukrajna számára – írja a Jevropejszka Pravda.

„Melyek lesznek a G7 nagyköveti csoport tevékenységének prioritásai 2022-ben? A csoport folytatja a független intézmények támogatását, a korrupció szintjének gyors csökkenését, valamint egy virágzóbb és fenntarthatóbb gazdaságét. Ez nemcsak a kulcsfontosságú jogszabályok elfogadását jelenti, hanem azok sikeres végrehajtását is, és ezáltal kézzelfogható eredményeket minden ukrán számára” – írják.

Emlékezetes, hogy tavaly decemberben a G7-csoport nagykövetei megvitatták Volodimir Zelenszkij elnökkel az ukrajnai reformok 2021-es előrehaladását, és kifejezték várakozásaikat a jövőre vonatkozóan. Egyebek mellett felszólították az ukrán hatóságokat, hogy zárják le a Szakosított Korrupcióellenes Ügyészség (SZAP) vezetőjének megválasztására kiírt pályázatot, a parlamenttől pedig az Ukrán Biztonsági Szolgálatról szóló törvény további módosítások nélküli elfogadását remélik.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)