A Naftohaz szerint idén télen nem drágul a gáz a lakosság számára

2022. január 16., 19:05

A Naftohaz mint nemzeti vállalat számára minden lehetőség adott a lakossági igények kielégítésére – jelentette ki Jurij Vitrenko, a Naftohaz Nemzeti Részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke Szavik Suszter Szólásszabadság című műsorában, amelyet az UNIAN hírügynökség idéz.

„A gáz köbméterenkénti 7,42 hrivnyás áron történő értékesítésével a lakosság számára biztosítjuk, hogy ezen a télen ne emelkedjen a gáz ára, bármennyire is szeretnék ezt a lakosság körében pánikot kelteni igyekvő politikusok” – jelentette ki.

Ugyanakkor elismerte, hogy ami a költségvetési intézmények gázellátását illeti, a helyzet összetettebb, mivel az ukrajnai gázpiacon magáncégek is jelen vannak, amelyek saját árakkal dolgoznak.

Közölte azt is, hogy a miniszteri kabinet és a Naftohaz együtt dolgozik a zavartalan fűtési idény biztosításán a lakosság számára.

„Az emberek biztosak lehetnek abban, hogy el lesznek látva gázzal. Ami a többieket illeti, mindent megteszünk, nyugodtan és megbízhatóan, úgy, hogy mindenkinek jusson gáz. Egyben – a függetlenség sérelme nélkül és integrálódva Európába – igyekszünk fejleszteni a gazdaságot is” – tette hozzá Vitrenko.

(unian.net/Kárpátalja)