Versenynaptár 2022 (2.)

2022. január 26., 08:43 , 1093. szám

Július elején a magyar férfi kosárlabda-válogatott vb-selejtezőket játszik Portugáliával és Franciaországgal, a Formula–1 szerelmesei pedig a Brit, az Osztrák és a Francia Nagydíjon szurkolhatnak kedvenceiknek, a hónap legvégén pedig a Magyar Nagydíjat is megrendezik Mogyoródon.

Labdarúgásban Európa-bajnokságot rendeznek Angliában, igaz, ezúttal a női csapatok közül avatnak kontinensbajnokot. De hogy a férfi futball kedvelői se maradjanak esemény nélkül, számukra a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában és az Európa Konferencia Ligában induló selejtezőket ajánlhatjuk szurkolás gyanánt.

Augusztus elején kézilabdában ifjúsági Európa-bajnokságra kerül sor Montenegróban, majd 7-től 13-ig cselgáncs-vb-t rendez Taskent. A hónap végén három olyan sportesemény is elrajtol, ami szeptemberbe fordul majd. Jégkorongban női elit világbajnokságot rendez Dánia, majd a férfi és női vízipólós csapatok találkoznak a horvátországi Splitben az Európa-bajnokság keretében, végül pedig a tenisz US Open eseményeit követhetik figyelemmel a sportág szerelmesei.

Gazdag lesz a szeptember csapatsportokban. A hónap első hét napjában Kölnben lép parkettre a magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokságon sorrendben Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Franciaország, Litvánia és Németország ellen.

A magyar férfi labdarúgó-válogatottra 23-án és 26-án Németország és Olaszország vár a Nemzetek Ligájában, a hónap végén pedig Hollandia és Lengyelország rendez közösen női röplabda-vb-t.

Hogy azért egy küzdősport­ajánlat is jusson szeptemberre, 10–18. között Belgrád lesz a házigazdája a birkózók világbajnokságának.

Októberben a Szingapúri, Japán, Amerikai és Mexikóvárosi Nagydíjat rendezik a Formula–1-ben, a két kerék szerelmesei pedig a 12–16. között a Franciaországban sorra kerülő pályakerékpáros-világbajnokság eseményeit követhetik figyelemmel. Ugyanekkor sportlövészetben Kairó ad otthont a sportág világbajnokságának, a tornasport szerelmesei pedig a hónap végén Liverpoolban rendezendő vb-re fókuszálhatnak.

Természetesen futballban egész hónap folyamán ekkor már javában zajlanak majd az Európa-kupák csoportküzdelmei.

Soha nem rendeztek még női kézilabda világeseményt novemberben, idén erre is sor kerül majd: 4. és 20. között Szlovénia, Észak-Macedónia és Montenegró közösen ad otthont az idei kontinensbajnokságnak.

Az év talán legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye is szokatlan időpontban, november–decemberben zajlik majd Katarban, amikor is közel egy hónapon keresztül rendezik meg a foci-vb-t.

A magyar női kosárlabda-válogatottra 24-én és 27-én a Románia és Spanyolország elleni Eb-selejtezők várnak.

A tenisz kedvelőire a Davis-kupa és a WTA-világbajnokság küzdelmei várnak később kijelölendő helyszíneken.

Decemberben egy rangos eseményre, a 16–21. között Kazany­ban megrendezendő rövidpályás úszó- vb-re kerül sor, de ne feledjük el, hogy a katari labdarúgó-vb éles meccsei is ekkor zajlanak majd, a döntőt december 21-én rendezik.

(tamási)