Folytatódott az Ukrajna elleni hackertámadás

2022. február 16., 09:46

Még kiterjedtebbé vált az Ukrajna ellen indított újabb kibertámadás. Február 16-ára, szerdára virradóra fennakadásokat tapasztaltak néhány kormányzati szerv honlapjának működésében – jelentette a korrespondent.net.

Így nem nyílt meg a hajnali órákban az Oktatási és Tudományos Minisztérium, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata és a miniszteri kabinet honlapja. Problémák voltak az Elnöki Hivatal, a Belügyminisztérium és az Állami Határőrszolgálat honlapjához való hozzáféréssel is.

Emellett az Ukrán Biztonsági Szolgálat, a Külügyminisztérium, a Legfőbb Ügyészség, a Nemzeti Rendőrség és az Infrastrukturális Minisztérium honlapjai időről időre megnyíltak, majd újra „összeomlottak”.

Korábban jelentették, kedden a nap második felében az elsők között érte támadás a PrivatBank, az Oscsadbank, valamint az Ukrán Fegyveres Erők és a Védelmi Minisztérium honlapjait. A hackerek valamivel később megtámadták a Gyija portált és a Monobankot.

A Speciális Hírközlési és Információvédelmi Állami Szolgálat szerint Ukrajna erőteljes DDOS-támadásnak volt kitéve. A következmények elhárítása folyamatban van.

(korrespondent.net/Kárpátalja)