Szolidaritási jeggyel, díjmentesen utazhatnak az ukrajnai menekültek Magyarországon

2022. február 27., 14:48

„Az ukrajnai helyzet miatt állampolgárságtól függetlenül díjmentes menetjeggyel utazhatnak tovább Záhony állomásról azok az utasok, akik egyértelműen Ukrajnából érkeztek és más magyarországi célállomásra tartanak” – olvasható a MÁV-START hivatalos közösségi oldalán.

Ezenkívül a MÁV–START hosszabb szerelvényekkel közlekedteti a személyszállító vonatokat a Záhony–Csap határátmenetben, a megnövekedett utasforgalom kiszolgálása érdekében több kocsival járnak és tartalékjárműveket is irányítottak az állomásra.

„Szombat éjféltől azok az utasok, akik Ukrajnából érkeztek, díjmentes szolidaritási jeggyel utazhatnak tovább bármely magyarországi célállomásra. A Magyarországon keresztül más külföldi célállomás felé a magyar határállomásig a nemzetközi vonatokra is érvényes a díjmentesség. A szolidaritási jegy csak másodosztályon vehető igénybe, mellé a feláras vonatokon a gyorsvonati pótjegyet nem kell megvásárolni. A szolidaritási jegy a helybiztosítással közlekedő vonatokon elsődlegesen a többletkocsikban szabadon maradó ülőhelyeken használható fel. A szolidaritási jegy kizárólag Záhony állomáson vagy az onnan induló vonatokon váltható meg” – olvasható a közleményben.

(Facebook/RV)