Grezsa: Az óvodaprogram új intézményei a béke szigetei

2022. március 30., 14:06 , 1101. szám

Az óvodaprogram új intézményei a béke szigetei – jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a felvidéki Érsekkétyen, ahol átadta a helyi egyházközségnek a program keretében épített alapiskolát és óvodát március 22-én.

A miniszteri biztos az ünnepélyes átadón rámutatott: az intézmény átadása ezekben az időkben egyszerre felemelő és furcsa érzés. Felemelő, mivel a vírusjárvány fogságából kiszabadulva folytatni lehet a hatodik évébe lépett óvodaprogram új intézményeinek átadását, ugyanakkor furcsa érzés is, hogy egy konfliktus idején a béke szigeteinek számító intézményeket lehet átadni.

„A mai átadónak az a legfőbb üzenete, hogy milyen érték a béke és a biztonság” – hangsúlyozta Grezsa István. Hozzátette: ezek az intézmények azáltal sugároznak békét és biztonságot, hogy jó színvonalú és keresztény lelkületű óvodapedagógia valósul meg bennük, és hozzájárulnak a legfontosabb ügyhöz, a nemzeti önazonosság erősítéséhez.

 (MTI/Kárpátalja)