Amerikai külügyminisztérium: Felelni fognak az Ukrajnában elkövetett atrocitásokért a vétkesek

2022. április 3., 09:05

Az Egyesült Államok, szövetségesei és partnerei folytatják azok felelősségre vonását, akik vétkesek az Oroszország Ukrajna elleni háborújában elkövetett atrocitásokban – jelentette ki Anthony Blinken amerikai külügyminiszter, akit az Egyesült Államok Külügyminisztériuma idéz a Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott megbeszéléséről kiadott közleményben.

„A külügyminiszter kiemelte az Egyesült Államok azon törekvését, hogy Ukrajna megkapja a szükséges támogatást ahhoz, hogy megvédje magát Oroszország provokálatlan, indokolatlan és brutális háborújában” – közölte a megbeszélés részleteiről beszámolva Ned Price, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának képviselője, akit a korrespondent.net idéz.

A szóvivő elmondása szerint Anthony Blinken méltatta az ukrán állam diplomácia iránti elkötelezettségét, valamint biztosított, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei felelősségre vonják mindazokat, akik jelenleg atrocitásokat követnek el Ukrajnában.

Korábban jelentették, hogy az Egyesült Államok felszereléseket, köztük vegyvédelmi készleteket ad át az ukrán fegyveres erőknek.

(korrespondent.net/Kárpátalja)